Yllättäviä asioita, jotka eivät ole vegaaneja

Vegaanisen ruokavalion valitseminen tarkoittaa, että sinun on oltava erittäin varovainen, kun olet ruokakaupassa tai ravintolassa. Se on yksi asia, kun ostat kokonaisia ​​ruokia, kuten hedelmiä, vihanneksia ja irtotavaraa. Voit esimerkiksi tietää varmasti, että kuivat pavut saavat vihreän valon ja että kuivattu riisi on turvallinen veto. Mutta kun on kyse jalostetuista, valmiiksi pakatuista tai valmiista elintarvikkeista, tunnustetaan se - aiot lukea tarroja joka kerta, kun menet ostoksille. Tämä johtuu siitä, että kaikkea gelatiinista kaseiiniin ja sardiin löytyy tuotteista, jotka näyttävät olevan vegaaniystävällisiä. Joten tässä on luettelo yllättävistä asioista, jotka eivät todellakaan ole vegaaneja.

Kasviskeitto

Kasviskeitto on vegaanisen keittiön katkottua monissa kotitalouksissa. Se on hieno tapa hyödyntää viljelijän markkinoilta jääneitä tuotteita sekä yksinkertainen tapa saada kuuma, tyydyttävä ateria pöydälle. Ja se on helppo tehdä - pilko vihanneksia, lisää varastoon, mausta ja hauduta sekä voila: illallinen.

Se on hyvä ja hyvä, kunhan teet sitä kotona. Se on hankalampaa, jos ostat purkitettua keittoa päivittäistavarakaupasta, koska jotkut tuotemerkit lisäävät ei-vegaanisia ainesosia, kuten naudanlihaa tai kanaa, keittopohjaan. Esimerkiksi Campbell's Vanhanaikainen vihannes keitto valmistetaan naudanlihasta, joka ei todellakaan ole vegaani. Ja et voi luottaa heidän Kasvissyöjä keitto joko siksi, että siinä oleva pasta sisältää munanvalkuaisia. Sama pätee Progressoon Klassinen Minestrone keitto, jossa on myös maitoa. Joten on turvallista sanoa, että tavallinen, myymälöissä ostettu keitto ei ole hyvä vegaanivaihtoehto - pidä kiinni sellaisista tuotemerkeistä Amyn tai tee se itse.

Viinaa

Olut on kaikessa sen humala-loistossaan kaunis asia. Se on kylmää, vaahtoavaa ja saa sinut surisemaan. Mutta yllättäen siellä on paljon oluita, jotka eivät ole vegaaneja. Joissakin tapauksissa se on ilmeistä - maitoputkessa on maitoa, ja hunajalla valmistetuilla alesilla on hyvin hunajaa. Mutta muissa tapauksissa sitä ei ole helppo kertoa. Ja sama pätee viiniä , jotka pitävät olut , voi yllättäen sisältää gelatiinia, eläinproteiineja, kalaproteiineja, maitoa tai munaa. Tämä johtuu käymisprosessista, jossa voidaan hyödyntää joitain näistä ainesosista.

Onneksi useimmat vahva viina on vegaani, ellei sitä sekoiteta muiden kuin vegaanisten ainesosien, kuten kerman, kanssa liköörin valmistamiseksi. Ja jos et ole varma? Voit aina tarkistaa Ruohosyöjä , jonka tietokannassa on yli 30000 olutta, viiniä ja likööriä. Pohjat ylös!

Altoidit

Getty Images

Altoidit ovat olleet noin vuodesta 1780, mikä on pitkä aika rahapajalle! Ja vaikka niitä myytiin alun perin vatsan tutteina, nykyään niitä markkinoidaan hengityksen raikastimina ja niitä on saatavana useina makuina.

Pinnalta näyttää siltä, ​​ettei se ole järkevää, että nämä olisivat vegaaneja. Lähemmässä tarkastelussa altoidit sisältävät kuitenkin gelatiinia, joka on eläinperäinen; se syntyy keittämällä eläinten luita, nivelsiteitä ja ihoa vedessä ja johtamalla se kyseisestä aineesta. Joten sinun pitäisi ehdottomasti välttää altoideja, jos olet vegaani, ja voisi väittää myös kasvissyöjä.

Siellä on vegaaniystävällisiä gelatiinikorvikkeita, joten ehkä Altoids muuttaa jonain päivänä reseptiään palvelemaan vegaani asiakkaitaan.

Olen juustoa

Soija on keskeinen osa vegaanista ruokavaliota. Sen lisäksi, että se on proteiinirikas, se on erittäin monipuolinen ja imee makua kuin sieni. Siksi löydät paljon soijatuotteita, kuten soijamaitoa, soijamakkaraa, soijakanaa jne. Ja tietysti on soijajuustoa ihmisille, jotka välttävät laktoosia tai syövät vegaanista ruokavaliota.

Mutta sen soinnista huolimatta kaikki soijajuustot eivät ole vegaaneja - itse asiassa niitä on useita tuotemerkit jotka kasvissyöjille sopivat, sisältävät kaseiini . Kaseiini on nisäkkäänmaidossa esiintyvä proteiini, mikä määritelmän mukaan tarkoittaa, ettei se ole vegaani. Joten ellei siinä nimenomaisesti mainita, että se on vegaani, voit melko olettaa, että se ei ole.

Kasvishampurilaiset

Getty Images

Harvat asiat ovat enemmän amerikkalaista kuin hampurilainen, joten luonnollisesti on olemassa lukuisia vaihtoehtoja kaikenlaisille syöjille: naudanliha, biisoni, kana, portobello ja läsnä oleva `` kasvis '' hampurilainen. Nämä hampurilaiset koostuvat kaikesta olen että kikherneet gluteenia sekä erilaisia ​​vihanneksia ja makuja. Ja usein kasvishampurilainen voi olla yhtä maukas ja tyydyttävä kuin lihava vastapiste.

Mutta jälleen kerran, kuten mikä tahansa valmistettu, valmiiksi pakattu ruoka, paholainen on yksityiskohdissa. Valtaosa kasvishampurilaisista sisältää kaikenlaisia ​​ei-vegaanisia ainesosia, kuten munia ja maitoa, joten ei ole turvallista olettaa, että voit luottaa niiden olevan vegaaneja. Ellei niitä markkinoida nimenomaan vegaaneille, on melko turvallista sanoa, etteivät he kuulu valikon vegaaniosaan. Kuten tavallista, tarkista etiketti huolellisesti.

Margariini

Getty Images

Margariini on ollut noin kauemmin kuin luulisi. Dokumentoidun historian mukaan se ensin ilmestyi laboratoriossa Ranskassa vuonna 1813 - yli 200 vuotta sitten. Ja siitä lähtien margariinilla on ollut tarinainen historia sekä Amerikassa että ulkomailla. Se on ollut erityisen hyödyllinen myös vegaaneille, jotka etsivät vaihtoehtoa voille (joka on valmistettu lehmänmaidosta) löysivät palkkaa. Se on hyvä leivontaan, levittämiseen paahtoleivään ja paistopohjana.

Mutta margariinin leviämisen myötä on puolestaan ​​tullut lisääntyviä ainesosia, jotka heitetään siihen, mikä tekee siitä miinakentän vegaanisille harrastajille. Esimerkiksi, jotkut margariinit sekoitetaan jogurtin kanssa, jotta saadaan vähemmän rasvaa ja vähemmän kaloreita levittävä vaihtoehto. Toisilla on heraa tai maito tai ns luonnolliset ainesosat jotka eivät ole vegaaneja.

Pakastetut pavut

Missä vegaanit olisivat ilman papuja? Nämä monipuoliset palkokasvit ovat yksi eniten ravitsevaa elintarvikkeet siellä, täynnä proteiinia, kuitua, rautaa, kaliumia ja muuta. Heillä on myös vähän rasvaa ja niissä ei ole kolesterolia. Lisäksi ne ovat halpoja ja laajalti saatavilla. Joten ei ole mikään yllätys, että he ovat peruselintarvikkeita sekä vegaaneille että kasvissyöjille.

Mutta kun se tulee uudelleen paistetut pavut - pavut, jotka on keitetty vedessä, sitten soseutettu ja paistettu lisätyn rasvan kanssa - ei ole takeita siitä, että ne ovat vegaaneja. Tämä johtuu siitä, että monet reseptit, varsinkin perinteisemmät, vaativat sian lisäämistä. Tietenkin voit käyttää öljyä eläinrasvan sijaan, mutta monet ravintolat valitsevat sian. Joten haluat ehdottomasti kysyä ensin.

Kumikarkit

Getty Images

Harvat asiat herättävät lapsuuden nostalgiaa enemmän kuin etenkin karkit karkit nallekarkkeja . Nämä makeat herkut ovat yksi Saksan lahjoista maailmalle, sekoittamalla hedelmämakuja tyydyttävällä kumimaisella tekstuurilla. Mutta juuri tämä rakenne tekee näistä antropomorfisista puruista ei-ei-vegaaneille - ne sisältävät gelatiinia. Tämä tekee näistä karhuista hieman synkät, kun otetaan huomioon, että ne ovat kirjaimellisesti valmistettu keitetyistä luista ja ihosta.

Onneksi vegaanikumikarkkeja on lisääntynyt, joten voit helposti korjata. Sen on vain ilmoitettava rohkeasti pakkauksessa, että se on ehdottomasti vegaani.

Mausteet

Mausteet voivat olla hankalia navigoida vegaaneille, kun otetaan huomioon, kuinka monta potentiaalista lisäainetta voi tehdä kastikkeesta syötäväksi kelpaamatonta. Ja vaikka ketsuppi ja sinappi ovat yleensä olleet vegaaneja, sinun on luettava etiketti huolellisesti (kuten tavallista) tai pyydettävä kokilta ainesosaluettelo. Esimerkiksi guacamolen pitäisi olla vegaani, mutta jotkut ihmiset lisäävät siihen majoneesia tai kermaa. Pestossa on yleensä parmesaania tai pecorino-juustoa, joten valitse sen sijaan chimichurri. Salaattikastikkeisiin voidaan lisätä kermaa tai munia, joten öljy ja balsamietikka ovat turvallisempi pukeutumisvalinta. BBQ-kastikkeessa on joskus maitoa tai sardellia yllättäen, joten vegaanien tulisi myös välttää sitä, ellei ole selvää, että se ei sisällä muita kuin vegaanisia ainesosia.